19 Ağustos 2011 Cuma

Chocoberry


Eveeet! Şimcik hemen size geçen gün tesadüf eseri yediğim bir dilim pastanın hikayesinden bahsetmek istiyorum.

Daaan diye giriverdim konuya farkındayım amma velakin söz konusu pasta olunca hele ki bu pasta Özsüt'ün düzenlemiş olduğu "Benim Pastam" yarışmasında üçüncülük ödülüne sahip olan "Chocoberry" olunca acaba birincisi nasıl olabilir ki, yok artık demekten kendinizi alamıyorsunuz.

Bi kere şöyle söylemeliyim ki bu bi pasta değil!

Bu; tanrının insanlara bahşettiği mükemmellik, duruluk, lezzet,tat, doku... Böyle böyle bişeyler işte.

Dediğim gibi pastadan sadece 1.. evet yanlış okumuyorsunuz.. Sadece 1 lokma yemeniz onun büyüsüne kapılmanıza yetiyor da artıyor bile. Sonrasında pastanın şeklini şemalini aklınızda tutuyorsunuz ki ertesi gün Özsüt' e "O" pastayı yemeye gittiğinizde direk pastayı tanıyıp "Eveeet!! İşte buydu! 1 dilim..Hayır hayır 2 dilim olsun. Acaba 1 dilim de paket mi yaptırsak evde yesek. " moduna giriyorsunuz. Sonrası mı?


Efendim, sonrası ilk lokmayı ağza atmayla başlayan ve her atılan lokmayla beraber katlanarak artan bir mutluluk ve bitmeye yakın "Ama bu bitiyo yaaaa.." diyerek bünyede yarattığı tuhaf hüzün, sonrası hınkhınk sümükleri çekerek ağlama vs. diye devam eden duygu karmaşası.

Daha da sonrasında tabi duruma adapte olunup " E napalım artık.Her güzel şeyin bir sonu vardır." felsefesi benimsenerek eve gelinerek pastayla ilgili derin bir araştırmaya giriliyor. Bunun için "google" çok iyi bir yardımcı tabi, hakkını yememek lazım:)

Pastanın ismini aynen bu şekilde yazınca zaten bir dolu fotoğraf, bilgi vs. falan elde ediliyor. Bir de görülüyor ki meğersem bu pasta ödül almış bir pastaymış. Detay için lütfen tık:)

İşte daha da sonrasında böyle herkese ballandıra ballandıra anlatmalar, "gördünüz mü bayıldığım pasta zaten ödül almış işte ben bu kadar zevkli bi damak tadına sahibim, bu işten anlıyorum ben yaa, işte ben buyum abi" gibi ukala ukala paylaşımlar, sadece bir dilim pasta için yazılar şiirler şarkılar yazmalar falan:)

Neyse efem, sözün özü; eğer ki böyle böğürtlen, bitter çikolata, fildişi çikolatayı beraber seviyorsanız kesinlikle ama kesinlikle bunu denemelisiniz:) Baksanıza fotoğrafına.. Mmm..mm!! Canım çektii..



Dip Notu: Bu kadar Özsütözsütözsüt.. dedik reklam yaptık ama kesinlikle ama kesinlikle en ufak bir bağlantım yoktur. Sadece güzellik olsun, paylaşım olsun, tatlı yiyelim tatlı konuşalım derdindeyim. Kamuoyuna duyurulur!:)

Saygılarımla,
İlu.

İ

5 yorum:

  1. cinnamon roll bulabilirsen tavsiye ederim. Dünya üzerinde nasıl müthiş bir tatlı daha olduğunu görmelisin =D

    YanıtlaSil
  2. Amerika'dayken Cinnamon'da çalışırken bizzat ellerimle insanlara hazırlayıp vermişliğim vardır. cinnamon roll ların içinde olan biri olarak hiç beğenmedim!

    YanıtlaSil
  3. Hmmm elbette hoşlanmadığın bir malzeme vardır içerisinde.

    YanıtlaSil
  4. normalde tarçını çok seven biriyimdir. ama üzerindeki o beyaz kremamsı şeysi bi de fazlasıyla hamur hamur olması kesinlikle bana göre değil! ama hastaları var biliyorum:)

    YanıtlaSil
  5. Daha hafif ve puf şeylerden hoşlanıyorsun sanırım =)

    YanıtlaSil