3 Ağustos 2011 Çarşamba

Loreena...


Bugün bi "arkadaş" sayesinde uzunca bi zamandır çok ama pek çok sevdiğim dahiyane müzisyen Loreena McKennit dinlemediğimi, dahası ruhumun buna çok fazla ihtiyaç duyduğunu farkettim:) Eve geldiğimde de ruhumun ihtiyacını karşıladım ve de karşılamaya devam ediyorum:)

Fazla söze gerek yok. Ekşi yazarlarının bu Loreena teyzemizle ilgili söylediklerinden biraz alıntı yapalım bakalım;)

“Onun müziklerini ve sesini dinlerken keltlerin ya da orta dünya`nın yemyeşil ovalarında, rüzgârlı doruklarında dolaştığınız hissine kapılırsınız.Sanki bir masal diyârında, kanatlı atların sırtında seyri âlem yapıyormuş gibi olursunuz.Kimi zaman yorgun savaşçıların destanlarına, kimi zaman aşkı uğruna ölen shalott`un leydisinin yürek sancılarına kulak verirsiniz. İstanbul`un kapılarından süzülür, kervansaraylardan gelip geçen seyyahlardan biri olursunuz. Dünü, bugünü, yarını aynı anda düşündürten dinlenesi müziklerin ve sesin sahibidir o.”

“Yağmurdan sonra toprak kokusudur loreena Sevgilinizin gözlerinin içindeki parıltıdır Yeni doğmuş çocuğunuzun ilk nefes alışıdır An'ı durdurmaktır loreena “

“Uykuyu anlamlı kılan dinginliğin büyüleyici sesi... Öylesine bir sestir ki bahse konu olan ses insanı alıp götürür bir yerlere. Duruluk ve huzurla derin düşlere dalıp karakalem resimler çizmeye koyulursunuz bilirsiniz ki manidardır olup bitenler,huzur ve kalitenin adresidir o.Çikolata kaplı hüzünlerimin dansıdır loreena. Bilirim ki tebessüm yakınımdadır.”

“büyülü, inanılmaz tatlı bi sesi olan ve çok güzel arp çalan sanatcı.yoğun stres altındaki bünyeyi bile yumuşak sesiyle kulak memesi kıvamına getirebilen varlık.bir kutluluk var yahu sesinde.”

“kendi besteledigi yari ruhani, açik renkli ezgilerini kanatlarini açarak mirildayan bir kelt ozanesi. serde bu hanim teyzenin evladi olup kirlarda bostanlarda bermuda sortla saklambaç oynamak, düsüp dizleri yaralamak vardir. gelsin dayasin tendürdiyotu, basimi oksasin, zil çalip "hadi çocuklar yemek hazir" desin. kosa kosa gidelim sebze yiyelim. ardindan ahsap cumbali konakta sazlar çalinsin, türküler söylensin. muhabbet hiç bitmesin, gönüller hep sicak kalsin benim istedigim. gel desen gelirim loreena teyze.”

“küçük bir ilçede bir bakkaldan ekmek gazete vs. alırken bilgisayarda loreenna mc kennitt ın mp3 ünü dinleyen bakkal şemsettin abiyle şans eseri tansmıs birisi olarak,loreena aşmış bir kadındır.beni hüzünlendiren kadındır.çocuklugumdaki çizgi filmlerdeki kanatlı melek figürlerini hatırlatan kadındır.arp çalan kadındır.aşmış bir kadındır. sesi,suyun üzerinde hareket etmeden ilerleyen bir kugunun sudaki süzülüşünü anımsatır. ha şemsettin abiye ne mi oldu.her hafta sonu akşam üstü şehir merkezini görebilecegimiz bir tepeye çıkıp güneşin batışını izliyoruz birlikte.ufka bakıp hayatın anlamını sorguluyoruz.yaa.”

Tek cümleyle söylüyorum: Loreena' yı dinleyin, dinletin!!


İ.

2 yorum:

  1. Aynen katılıyorum.Loreena McKennıt 'ı dinlememiş olmak kayıptır.Siz de dinleyin,huzura varın..
    G.Turgut

    YanıtlaSil
  2. benim hesabımdan mı yorum yaptın şeker:)) öpüyorum seni muck!

    YanıtlaSil