2 Mart 2010 Salı

NO COMMENT!

Biz yaklaşık 3-4 aydır annemin alakasız bir şekilde teşhisi konulan tiroid rahatsızlığıyla uğraşıyoruz..Hastanelere gitmeler,kan vermeler,ultrasonlar,biyopsiler derken en sonunda yaklaşık 3 ay önce ameliyata karar verilmişti.Bu rahatsızlığının teşhis edilme safhası da çok enteresan ve traji komik bir şekilde olmuştur aslında..Bazen kadere inanmamamı gerektiren bir sürü bir sürü şeyler yaşarken öteki yandan alakasız bir şekilde çok daha kolay ve zahmetsiz olarak bu hastalığı atlatması kadere olan inancımı arttırmaya yetti denebilir.

Annem zaman zaman işyeri doktorunun yanına gider..Hem kendiyle ilgili veya bizlerle ilgili ufak tefek sorunlarımızı sorar hem de öksürük şurubudur,yok efendim ağrı kesicidir yok bi başka bi ilaçtır onları yazdırır.Yine bir gün ilaç yazdırmaya gittiğinde işyeri doktoru anneme sol gözünün sağ gözünden büyük olduğunu,tiroidden şüphelendiğini en kısa zamanda da tiroidle ilgili hormon testleri yaptırması gerektiği konusunda uyarır.

Annem de en müsait zamanda kan testi yaptırır,ultrason isterler falan derken 5 adet soğuk nodül bulunur annemin tiroidinde..Biyopsiyle parça alınır ve ameliyata karar verilir.1 Aralık'ta da ameliyatını olur.Tiroidinin hepsi alınmıştır.Artık tiroid bezinin ürettiği hormonu dışarıdan almak zorundadır.Ve doktorlar çok kritik bir noktasında hastalığın teşhis edildiğini,biraz daha gecikmiş bir vakit herşeyi daha da zorlaştırabileceğini savunurlar.

Geçmişle ilgili çok çok kısa bir şekilde özet geçtim şu anda..Onun annemde,bende,kardeşimde..Bizde yarattığı streslerinden,depresyonlarından,mutsuzluklardan bahsetmiycem bile..

Şu anda çok şükür sağlığına kavuştu sayılır.Doktoru ilaç vermişti yaklaşık bir ay önce.Ve bugün de hastaneye gidip kan aldırması gerekiyordu ki kullandığı hormonun kanında ne kadar artışa sebep olduğunu anlayabilsin..

Biz bu kan aldırma işleriymiş yok biyopsiymiş falan Cerrahpaşa'ya gidiyoruz..Artık çalışanlarıyla kanka olduk da denebilir aslında.Hem bize yakın hem de profesörümüzde oranın hocası olduğu için..

Neyse bugün sabah 8 gibi orda olmamıza rağmen çok fazla kalabalıktı.Biz geldiğimizde numaratör 21 i gösteriyordu ve bizim numaramız 76 ydı.Bugün bu testi yaptırıp,sonucunu öğlen gibi alıp akşamında da doktorunun muayenehanesine götürmemiz ŞARTTI!

Koskoca hastanede bilgi işlem kaydı girebilicek sadece 2 vezne mi dersiniz,bi dünya insan mı dersiniz,üstüne üstlük bir de sistemlerin bozulması mı dersiniz..

Numara falan ilerlemiyo..Durdu kayıt işlemi..Koskoca hastane sırf sistemleri bozuldu diye kayıt alamıyo..Dolayısıyla kan veremiyo,ultrason çektiremiyo,biyopsi için parça aldıramıyo..vs.Ne zaman sistemler gelir diye soruyorsunuz ,belli olmaz belki gelir bugün belki de hiç gelmez deniyo..

Ne demek bu yaa..Nasıl bir reziilliktir bu..Dünyanın hangi yerinde vardır acaba,sistem bozuldu kusura bakmayın bugün gidin yarın gelin valla..Burası devlet dairesimidir,postane midir,SSK kurumu mudur ne biliym bugün git yarın gellik bir yer midir?Burası herşeyden önce Istanbul'un her yerinden hasta gelmesi muhtemel olan çok büyük bir fakülte hastanesidir.Hastalık bekler mi ya da hasta bekletilir mi?İşi olan var,karşıdan gelen var,annem gibi çalışanı var,evinde hastası olanı var..Bugün git,yarın gel..

Ki nitekim annem de çalıştığı için zar zor izin alan bir insan.Hastalığı dolayısıyla da çok fazlaca izin aldığından çok büyük bir strese girmiş durumda..Zaten patronlarının izine karşı bi alerjisi var...Annemin yerinde olsam stresten düşüp bayılmıştım herhalde.Acaba yarında mı izin almam gerekicek,bugün sonucu alıp profesörüme götürebilecek miyim..vs.

Neyse daha sonra biz hemen akıl ettik de aşağısındaki Istanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittik..Zaten ameliyatını da orda olmuştu,hemen de kanını verdik ve sabah 8 gibi gittiğimiz hastanelerden 11 de cıktık..Biz bu saate kadar neden bekledik..Sadece ve sadece bir tüp kan verebilmek için..

Daha fazla bir yorumda bulunmak istemiyorum ben..Yorumu size bırakıyorum..
İlug@

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder