11 Nisan 2010 Pazar

These Songs Of Freedom


Bu satırları sevgili üstad Bob Marley'in "Redemption Song" uyla birlikte yazıyorum.Özgürüm,hürüm,bağımsızım..tiheytiheytihey..=)


Dün itibariyle vizelere çok ekşın bir şekilde nokta koyduk..Tam tamına bir günde 5 adet..Evet evet yanlış duymadınız.Tam tamına 5 sınav olarak stresli ve de son vize dönemimin sonuna geldik.Sondu çünkü bu sene okulum bitiyor..


Bu durum bir avantaj mıdır benim için yoksa dezavantaj mıdır acaba? Bir kere bu bünye 5 sınavı da gördü ya artık herşeyin üstesinden gelirim havası yapıştı üstüme.Bi de havam oldu tabi,"ben bi günde 5 sınav olmuş adamım kime anlatıon sen bu masalları be" tarzında konuşmalar için malzeme oldu bana:) Ayrıca ilerde çocuklarım olduğunda "sizi gidi küçük veletler!Sizin bu anneniz var ya zamanında 5 sınavı bi günde başarıyla vermiş kadındı.Bi sınavınızın üstesinden gelemiyosunuz..Şimdi hemen gidip ders çalışıyosunuz..Derhal!!" tarzında kurcam cümleler de sanırsam çocuklarımdan torunlarıma miras olarak kalıcaktır.İnanıyorum buna!


Sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum.Stresli,heyecanlı,yorucu sınav dönemlerimi geride bırakıyor olmam tabi ki sevinilesi bir durum..Amma velakin gelecek kaygısı,meslek telaşı..vs. daha büyük heyecan ve de gerilim sağlıycakmış gibi geliyo bana.Gerçi daha 2 sene yüksek lisans yapmayı planlıorum ama bakalım artık.Nasip kısmet herşey..Şuraya ne yazılıosa o demiyo mu insanlar alınlarını gösterip..Aynen öyle işte..:)


Bugün de annemle beraber Eyvah Eyvah'a gittik.Ne zamandır gidicez gidicez bi türlü fırsat bulamamıştık.Ya yer olmuyodu ya benim sınav dönemime denk geliyodu.Hep bişeyler bişeyler.
Biz zaten Trakya'lı olduğumuz için pek yabancı gelmedi.Ondan olmuş olucak ki çok keyif aldık filmden.Eğlenceliydi bayağı.Eğer eğlenceli bir 100 dk geçirmek istiyorsanız gitmenizi tavsiye ediyorum.


Bu sınav zamanlarındayken herkesin olur ya kafasında hayalleri..Dersi kitapları bırakır da sınav sonrası için planlar kurar falan..İşte ben onu en çok yapanlardanım heralde.Öyle ki bırakıorum dersi mersi,en yoğunlaşmam gereken zaman diliminde alıyorum elime kağıt kalem.Başlıyorum liste yapmaya..=)Yawrum annem de elimde kağıt kalem yazıp çizerken harıl harıl ders çalışıyorum sanıyo olcak ki odamdan içeri burnunu dahi sokamıo dikkatim dağılmasın die..Hey allahım ya:)Annecim benim..


Neyse..Gelelim yazıp çizdiğim listeme..


Bu sefer listemin başında tabii ki film festivali geliyo.Benim gibi film izlemeye bayılan bi insan için aksi düşünülemez zaten di mi ya:)


Ayrıca da her ayımı bi yazara ayıran bi insan olarak bu ayı Marc Levy'nin kitaplarını okumaya adadım.Bu yazarın ilk ve şu anda tek okuduğum kitabı "Keşke Gerçek Olsa"bu gece itibariyle bitti.Gerçi bunun filmi de varmış ben sonradan öğrendim."Just Like Heaven"..


Kitap hem aşk aynı zamanda da biraz bilimkurgu barındırıyo bünyesinde..Öyle ki işten yorgun argın gelmiş olan Arthur'un banyo dolabını açmasıyla karşılaştığı,bedeni geçirdiği bir trafik kazasından dolayı komada olan ama ruhu serbest olarak dolaşıp fani olarak sadece Arthur'la iletişime geçebilen Lauren'in hikayesini anlatıyor...Bir süre sonra aralarında gelişen duygusal yakınlaşmanın enteresan ve bilimkurgu şekilde anlatılmasıyla bi anda kitaba dahil oluyosunuz anlamadan..Şimdi kitabın devamı niteliğinde olan "Sizi Tekrar Görmek" i almam lazım.Çok heyecanlı bir yerde bitti çünkü kitap..


Neyse kitap olayını da bitirdikten sonra sırada 23 Nisan'da ailemle beraber adeta geleneksel hale getirdiğimiz gezme faslı var.Her 23 Nisan'da yapıyoruz biz bunu..Bu sene Kadiköy'e gidelim dedik.Hem ne zamandır vapura binmemiştim hem de benim çocukluğumun geçtiği yerleri görmek iyi geliyo bana.Anı tazelemiş oluyorum böylece..


En önemlisini en sona sakladım..Fotoğraf kursum için ben bolbol fotoğraf çekerim di mi ya=) Yaşasın fotoğraf çekmek!


Bunların dışında da naparım finallere kadar ben..Arkadaşlarımla buluşurum,gezerim..Kardeşimin okulu Güneydoğu'ya gezi düzenliyo..Mardin'i Şanlıurfa'yı görmeyi çok istiyorum.Belki oralara giderim onunla.Bolbolda foto çekerim.Sinemaya giderim,evde film izlerim,dizi izlerim.Arada okula uğrar son demlerimi yaşarım okulla..Son geyiklerimi çeviririm arkadaşlarımla.Başka da bi şey yapamadan final dönemim gelir..Ve ne olup bittiğini anlayamadan da 4 senemi noktalarım..


Bitti...
İ.

3 yorum:

  1. evet..bu bünye bi günde 5 sınavı da gördü ya..karada havada artık ölüm yok bana:)

    YanıtlaSil
  2. Tabi ilerde 5 vizeyi çocuklarına anlatırken kaç aldığını falan atla... Benim de mesela son 5 dakikasına girdiğim bir vizem var ama not bölümünü anlatmıyroum kimseye "sadece beş dakka yetti bana" falan diyorum

    YanıtlaSil