18 Mart 2010 Perşembe

Gezmek İstiyorum

Bugün uzun zamandır görüşemediğim dostumun aramasından belliydi günümün güzel ve enerjik geçiceği..O nun sesini duyunca öyle özlemişim ki,daha iyi anladım..
O mutluluk tüm gün boyunca yetti bana,inanın buna..Söz konusu şahıs şu anda çoook uzaklarda ve de 6-7 ay kadar da geleceğe benzemiyor..Kendisi deniz ulaştırma mühendisliği ya da daha açık ve seçik bir tabirle kaptanlık okuyor..Ve okulunun gerektirdiği zorunlu stajdan dolayı da uluslararası bir gemide tüm dünyayı geziyor..Pardonstaj yapıyor:)
İki gün önce Mısır'daydık,şimdi ise Kuzey Amerika'nın doğusuna gidiyoruz,daha var önümüzde uzunca yol diyo.Oradan sonra nereye gidiceksiniz dediğimde de valla bilmiyorumki sanırsam Güney Amerika,Ecuador taraflarına falan inicez diyo..Bolbol fotoğraf çek benim için diyorum.Çekerim yaa sorun değil o diyo..Bi havalar,bi gezmeler seziyorumcanım arkadaşımda..Tabii kendimde de buram buram kıskançlık kokan tavırlar..O kısmı hemen es geçiyorum:)
Niye ben zorunlu staj olarak bi lisede çocuklara ders anlatıyorum da o zorunlu staj olarak tüm dünyayı geziyo..Hıhh işte sana sayın E. kişisi..Hıhh!!
O nunla konuştuktan sonra ben de bi gaza gelmiş durumdayım ki sormayın gitsin..Hele ki geçtiğimiz yaz Amerika'ya da gidip gelmişken heryere gitmek sanki çok kolay,çoksıradan,bi dolmuş uzağımda sanki arka sokağımdaymış gibi..Keşke öyle olsa değil mi ya?
Ayakların fazla uzadı senin diyo annem bana ona da gezi planlarımdan bahsedince..Otur oturduğun yerde,sen o hakkını fazlasıyla kullandın diyo..
Ama bunların hiçbiri hayallere dalmaya engel değil tabi ki..Gitmek istediğin 10 yer belirle,biz senin sponsorun olucaz,sen de bolbol gezicen,fotoğraf çekicen diyen birileriolsa ne de mutlu olurdum..Hemen de belirlerdim listemi:)

1.Ecuador

Geçen sene Amerika'dayken tanıştığım ve hala daha görüştüğüm hayatımdaki önemli insanlardan biri olan arkadaşım Andrea'yı görmeye mutlaka giderdim..Gerçi bi şekilde O'nugörmem gerekeceğinden bunu bir hayalden ziyade bir plan olarak da niteleyebiliriz di mi ya:) Seneye kışın Türkiye'ye gelicek,belki bir sonraki sene de ben Ecuador'a giderim belli mi olur:)İlk fırsatta Ecuador'a gitmem lazım.. Çok özledim ben Andrea'yı..Çoookkk!!
2.Jamaica

Yine Amerika'dayken tanıştığım çok şeker iki insanı-Jason,Philemon(Philadelphia,Philips,Philipper...:) görmek için ve de Bob Marley'den dolayı belki de Jamaica'yı da merak ettiğimden sanırsambunu da bir hayalden ziyade bir plan olarak ileride bir gün mutlaka gerçekleştiririm diye düşünüyorum..

3.Taiwan

Bu kış teee Taiwan'lardan kalkıp hem bizleri hem de güzel ülkemizi görmeye gelen güzel insanları-Evelin,Kiwi- görmek için de benim de teee Taiwan'lara gitmem gerek diye düşünüyorum..İade-i ziyaret denen bir şey var,di mi ama=)

4.Kenya

En büyük hayallerimden birisi Kenya,Tanzanya..Afrika'ya gitmek..İnsanları,yaban hayatı,yaşayışları,kültürleri tanıyıp fotoğraflayabilmek..Umuyorum bir gün bu hayalimi gerçekleştirebilirim..

5.Mısır

Lisedeyken okuduğum Ramses serilerinden sonra bende oluşmuş olan Mısır aşkını anca oraya giderek dindirebileceğimi düşünüyorum..Piramitler,firavunlar,çöller..Oraları damutlaka görmem gerek!

6.Afganistan

Sebebini bilmiyorum ama sadece gitmeyi çok istediğimi biliyorum..
7.Hollanda

Amerika'ya giderken ve de gelirken Amsterdam Schiphol Havaalanında geçirdiğim saatlerin sonunda Hollanda'ya girememenin yarattığı eziklikten ve kızgınlıktan kaynaklanan bir durum bu bence..

8.Fransa

Amelie'nin çalıştığı o güzelim cafe yi,o manavı,parkı sokakları görebilmeyi o kadar çok istiyorum ki..Her ne kadar Fransızcam yok denecek kadar az da olsa umarım bir gün oralara da yolum düşer..

9.İrlanda

Ben Irlanda şarkıları kadar güzel ve daha eğlenceli şarkılar dinlememişimdir herhalde..O ne coşku,ne sevinç,ne büyük bir enerjidir öyle..Aman Allahım=) O coşkuyu buradaki,Irısh Pub lardan ziyade yerinde,coşkulu ve eğlenceli insanlarla beraber yaşamayı istiyorum..

10.Almanya

Zaten kapı komşusu gibi olduğumuz için bu isteğimin de çok zor gerçekleşceni düşünmüyorum ben..Biraz para biriktirmem herşeyi çözücektir kanımca=)
Şimcik..Tamamdır bu iş,al sen pasaportunu cebine,çantanı sırtına,makinanı boynuna git bakalım nereye gidiceksen diyen birileri çevremde olmuş olsaydı noolurdu heee..Noolurdu?

İluga(:)

4 yorum:

  1. çok hoş şeyler bunlar. ama zencilere dikkat et. nolur nolmaz

    YanıtlaSil
  2. Amerikadayken en yakın ve de sıcakkanlı arkadaşlarımdandı bu siyahi fırlamalar..ben zaten oldum olası zencilere de bi sempati duymuştum,insana ilaç gibi geliyolar gerçekten=) ama genel anlamda dikkat etmek gerek bence de;)

    YanıtlaSil
  3. misira gitmeyi ben de cok isterdim, cok gizemli geliyor bana.

    YanıtlaSil
  4. umarım bir gün ikimiz de bu dileğimizi gerçekleştirebiliriz ella:)

    YanıtlaSil